Vis, hvor du hører hjemme med en Amager plakat!

”Amager er nr. 1!” lyder det i en gammel sang af Rockers by Choice. Og hvis du er med på det hold, som elsker Amager, tager i Sundby Idrætspark hver søndag, og hænger ud på Amager Strand om sommeren – så vis det med en Amager plakat!

Den gode følelse af at høre til.

Vi har alle brug for at føle, at vi hører til et sted. At vi har et sted at kalde hjem. Et sted, hvor vi føler os trygge og accepterede. Tilhørsforhold er et grundlæggende menneskeligt behov, ligesom luft, vand og mad. Mange, der er født og opvokset på Amager, føler sig hjemme netop der. Som lokalpatrioter. Der er en ægthed og en ærlighed, som de ikke føler, at de får andre steder.

Tænk over det. Når du føler, at du hører hjemme et sted, har du det godt. Du føler, at du kan slappe af og være dig selv. Og netop den følelse får du af at være på Amager – uanset om du er indfødt eller tilflytter. Amager er mangfoldig og rummelig – alle er velkomne, og bliver modtaget med åbne arme.

Tilhørsforhold er vigtigt, fordi det giver os en følelse af tryghed. Det hjælper os til at føle, at vi er en del af noget, og at vi ikke er alene. Tilhørsforhold er også vigtigt, fordi det hjælper os til at føle os forbundet med andre. Når vi føler, at vi hører til, føler vi, at vi er en del af noget, der er større end os selv.

Amager har været igennem en rivende udvikling.

Meget er sket på Amager i de seneste år. Der er kommet mange nye bygninger – f.eks. Bella Sky og Royal Arena. Og mange kvarterer har udviklet sig rigtig meget – se f.eks. på Islands Brygge med badeanstalt og mange nye boliger.

Men Amagers grundlæggende karakter vil altid være den samme uanset hvad der sker. Amager har sin helt egen karakter, som er vigtig at vi husker, og som vi skal hylde. Vi må ikke glemme vores rødder. Det er vigtigt at huske, hvor vi kommer fra. At kende vores rødder hjælper os med at forstå, hvem vi er, og hvor vi kom fra. Det giver os en følelse af identitet og tilhørsforhold.

Tænk over det på denne måde: Når du kender din historie, og forstår hvor du kommer fra, har du en mere klar ide om, hvem du er. Lige pludselig har du en bedre forståelse af dig selv.

Og Amager har også sin rolle som porten til den store verden omkring os med både Københavns Lufthavn og Øresundsbroen. Og særlig lufthavnen har igennem tiden i høj grad præget Amagers identitet og selvforståelse, hvor rigtig mange lokale har haft deres arbejde i eller omkring lufthavnen. Og sådan er det stadig, og det former det Amager, som vi kender og holder af.

Så vis, hvem du er, og hvor du hører hjemme. Få en Amager plakat op på væggen!