Tips til hvordan du opbevarer dine skønhedsprodukter

Tips til hvordan du opbevarer dine skønhedsprodukter

Hvordan du opbevarer dine skønhedsprodukter? Det er irriterende, når alt makeup og diverse produkter enten er kastet ned i en skuffe, flyder ud over sminkebordet eller bare ligger overalt på badeværelset.

Der findes heldigvis mange forskellige opbevaringsmuligheder til at holde styr på makeup, parfume og hudplejeprodukter som du kan finde tips og ideer til på Morsunivers.dk.

Hvis du har det fint med rod, så får du nok ikke meget nytte af ideerne her. Hvis du derimod gerne vil have lidt organisering på tingene, kan ideerne være ganske nyttige. Fordelen ved organisering er, at sjusk og rod men også at dine skønhedsprodukter måske holder længere eller ikke bliver ødelagte.

Hold orden med bokse

Hvis du er til skuffer, kan akryl bokse der passer i dit bord eller kommode, være den nemme og smarte måde at organiser tingene. Du kan finde utrolig billige akryl bokse, kasser eller bakker der kan passe i en skuffe ved forhandlere som Søstrene Grene eller online hos diverse webshops.

Ideer til opbevaring og orden

Det første du skal gøre for en god orden og organisering, er at rydde op. Smid alle de gamle makeup og creme rester som du måske ikke bruger eller som måske er blevet for gamle, ud i skraldespanden. Hvis nogle produkter lugter harsk, så smid dem ud for at være på den sikre side.

Opbevar altid dine skønhedsprodukter rigtigt. Du opbevarer produkterne rigtig ved holde dem helt lukket til med låg, prop eller lignede.

Den rigtige måde at opbevare?

Cremer består af naturlige ingredienser og olier. Det betyder at ligesom med f.eks. fødevarer, kan de ofte have bedst af at blive opbevaret tørt og køligt. Her er et lille badeværelse udsat for meget varme og fugt, ikke det ideelle sted til opbevaring af økologisk hudpleje og makeup.

Din parfume kan du også med fordel opbevare på den rigtige måde. Dvs. at du skal holde parfumen væk fra direkte sollys. Indholdet er ganske lysfølsomt, og kan over tid blive harsk ved direkte påvirkning fra solen.

Vi har alle forskellige grader af forsigtighed, og der er selvfølgelig ingen grund til at blive paranoid over opbevaring generelt. Nogle mennesker sætter deres cremer i køleskabet, hvilket kan virke lidt overdrevent.

Lys, luft, varme og bakterier er dårligt for hudplejeprodukters holdbarhed. Men det kan du nok godt finde en løsning på med en skuffe, anden placering eller lignede, uden nødvendigvis at fylde køleskabet op med skønhedsprodukter.

Holdbarhed på skønhedsprodukter?

Hvor længe holder skønhedsprodukter sig er vigtigt i forhold til kvaliteten. De fleste hudpleje og makeup produkter er mærket med et tal, hvor 12 betyder 12 måneders holdbarhed. En ledetråd for holdbarhed på produkter kan se sådan ud:

  • Parfume holder ofte 3 år
  • Masker, lotion og cremer holder ofte 2 år
  • Pudder, øjenmakeup, foundation og concealer holder ofte 2 år
  • Eyeliner og mascara holder ofte 6 måneder
  • Shampoo holder som regel mere end 3 år