Nyt Tandimplantat

Tandeftersyn har præventiv virkning

Der er en god grund til at tandlægen regelmæssigt indkalder til tandeftersyn – hvilket typisk er minimum én gang om året, og det er for at forebygge eventuelle skader og sygdomstilstande ikke bare i tænderne, men også i tandkødet, kæben og mundhulen.

Det er en rigtig god idé at rette sig efter tandlægens anbefaling om at komme til det årlige regelmæssige rutinetandeftersyn, selvom man måske tænker at der da ikke er noget i vejen med mine tænder, de ser fine ud og jeg har ingen huller.

Problemet med at tænke sådan er at, man aldrig kan være helt sikker på dette. Der kan sagtens være et lille begyndende hul i en tand, som man ikke kan se, eller mærke. Eller man kan have en begyndende infektionstilstand i tandkødet, som kan udvikle sig til et regulært tilfælde at paradentose, hvis man ikke får grebet det an på den rette måde i tide. Og har paradentose først fået sat sig godt og grundigt kan det være rigtig svært at slippe af med igen og give smerter og gener i lang tid, og koste mange flere besøg hos tandlægen, end egentlig burde være nødvendigt.

 

Nyt tandimplantat?
Dyrker man sport, kan man være så uheldig at miste en tand, hvis det går rigtig hårdt for sig, og her kan løsningen være et tandimplantat.

Et tandimplantat består af en titaniumskrue, der virker som en kunstig rod for den manglende tand, og vil fungere som en ny tandrod.

Kroppen vil tage skruen til sig med tiden så den ikke opfattes som et fremmedlegeme og derfor ikke udstødes af kroppen. Knogleceller i kæben vil vokse på overfladen af tandimplantatet og gøre den fast og sikker. Herefter går der som regel et sted mellem 6 uger til 6 måneder, før tandimplantatet vil kunne klare den oprindelige tandrods funktion. Herefter sætter man en krone eller tandbro på tandimplantatet. Tandimplantater består i sin helhed af tre dele:

 

  • Implantatet – Den del, der sidder i knoglen.
  • Abutmentet – Implantatets opbygning
  • Kronen – Den øverste del, der ligner en tand

 

HVOR LANG TID VARER EN TANDIMPLANTAT BEHANDLING?

En tandimplantatbehandling er et mindre kirurgisk indgreb, som foregår under lokalbedøvelse og er derfor fuldkommen smertefrit.
Inden en tandimplantatbehandling, tages der røntgenbilleder og der laves en undersøgelse af tandsættet og kæben, for på denne måde at afdække, hvilken behandling der kræves.

Hele tandimplantatbehandling hos Tandlægerne Friheden plejer at være overstået på ca. 1 time.
Ved meget komplicerede tandimplantat behandlinger vil en specialtandlæge udføre behandlingen.

 

 

Skriv et svar