Marokkanske fliser er noget særligt

Der er mange steder i huset hvor man kan bruge fliser. På badeværelser og i køkkener, især. I Danmark bruger vi mest fliser til våde rum. Men i varmere lande bruges fliser også i stuer, på altaner og alt muligt andet. Fliser findes desuden på banegårde, i svømmehaller, skoler og andre offentlige rum.

De bruges overalt hvor man ønsker en belægning, eller dekoration, der holder i lang tid. Fliser er både dekorative og praktiske. De samler ikke på støv, er nemt at holde rene, og de holder en evighed medmindre de bliver ødelagt med vold.

I Danmark bliver fliser importeret fra lande med en lang tradition i design og fremstilling. Et af de lande som er mest kendt for deres fantastiske fliser, er Marokko.

Marokk:  En dansk-marokkansk fusion

De klassiske marokkanske fliser er imponerende flotte, men de færreste danskere vil nok bruge dem til et badeværelse eller køkken. Marokk er en kreativ virksomhed der har formået at forene marokkanske håndværkstraditioner med moderne dansk design.

Hvis du ønsker et badeværelse, eller et køkken, der hæver sig over det sædvanlige, så er fliser fra Marokk et godt valg. Hos Marokk kan du både finde inspiration, kreativitet og solidt håndværk. Fliserne er fremstillet efter marokkanske håndværkstraditioner, i højeste kvalitet. Hver eneste flise er lavet omhyggeligt i hånden. På Marokks website kan du streame en video som viser hele arbejdsprocessen.

Fliser har været med os siden civilisationens spæde dage. Men de har formået at holde trit med udviklingen, har hele tiden moderniseret sig og bruges af moderne arkitekter lige så meget som før i tiden.

Civilisationens vuggestuer havde flisegulve

Fliser er blevet brugt til indretning af badeværelser, køkkener og endda offentlige rum, i årtusinder. Romerne har lavet fantastiske mosaikker af bittesmå fliser, både indendørs og udendørs. Og plastret hele bydele med dem. De gamle grækere har brugt dem til dekoration, men også til kulturformidling i form af billedserier fra mytologi og sagn.

Mange europæiske lande har skabt sig deres egne traditioner når det gælder fliser. Nogle af de berømteste, og mest værdifulde fliser kommer fx fra Holland, især fra byen Delft.

Men det var maurerne fra Marokko, der genoplivede flise-kulturen i Europa, da de bragte dem med sig til Spanien, i den tidlige middelalder.