Indret det nye børneværelse

Når den første lille ny på vej, sker der mange ændringer i hjemmet. Et af de helt store træk, er for mange børneværelset. Selvom der går lang tid før det reelt skal bruges, er det ofte her, der bliver sat ind først.

 

Man er mest motiveret der hvor det er sjovt, så det er ikke underligt at man starter. Forandringerne er størst og det er lidt mere look’n’feel end eksempeltvis at samle puslebord til badeværelset.

 

Der er meget forskel på hvor meget der gøres ud af det og ikke mindst hvor stort budgettet er. Fantasien og mulighederne er sjældent begrænsningen. Alt fra gardiner og tapet, til møbler og pynt.

 

Den store forskel

Der hvor man virkelig kan lave noget fedt er ved at upcycle og male gamle møbler, eller købe billige standardsenge. Til gengæld kan man så pynte det på forskellige måder. En kedelig seng, kan med en sengerand fra Konges Sløjd pludselig få helt nyt liv og på den måde kan man få meget mere for pengene. Det kan også være med matchende sengetøj eller en uro i loftet.

 

En anden måde at løfte udseendet kan være noget så simpelt som at sætte tapet i bagbeklædningen på en bogkasse. Det er hurtigt og billigt og ofte kan man få rester af tapet på Den Blå Avis eller i en butik. Hvis du er lidt fræk, kan du købe en vareprøve, som er beregnet til at tage med hjem og holde op på væggen. Det kan være nok til at pifte en kedelig bogkasse op.

 

På Pinterest kan man finde mange fede løsninger som ikke behøver at koste en formue. Det er bare at slippe kreativiteten løs.

 

Overvej puslepladsen

Det er meget forskelligt hvor folk foretrækker at pusle. Og der er ikke noget rigtigt eller forkert. Det kan også være at de fysiske rammer sætter en begrænsning. Nogle vælger at sætte puslebordet på børneværelset, mens andre vælger bageværelset.

 

Har man plads på badeværelset er dette ofte det letteste. Er der trang med pladsen kan man bruge et klap-ud puslebord. Fordelen på badeværelset er adgangen til vand. Ni ud af ti gange er det ikke noget problem med en balje med vand. Men der kan komme situationer hvor der er behov for ekstra vand. Her kan det virkelig blive en udfordring, hvis man står på børneværelset og jo ikke kunne gå fra babyen som ligger på puslebordet. Her er det lettere med en håndvask ved siden af.