Gaveinspiration amok

I dette indlæg vil jeg samle en masse rigtig god gaveinspiration, til alle slags gave man måtte komme ud for at kunne give. Før i tiden manglende jeg selv rigtig tit idéer til hvad jeg ville give i gave ved forskellige lejligheder, men dette er ændret og derfor vil jeg i dette indlæg nu give alle mine guldkorn videre. Generelt er jeg begyndt at have fokus på oplevelser, så tit det overhovedet er muligt, når jeg giver gaver, fordi jeg synes at vi i vores samfund har alt for meget fokus på ting, nye ting, nyt nyt nyt. Og når man om 5 år husker tilbage på hvad man fik i gave er det meget sjældent en ting man husker, så er det lige præcis oplevelsen man husker i stedet for.

Så oplevelser fremfor materialistiske ting/gaver mener jeg helt klart er der vi skal hen. Er der gaveønsker og ønsker personen sigen eller anden ting man ved han/hun vil blive mega glad for at bruge er det selvfølgelig rigtig fint at give dette. Når, here goes, vi starter listen med:

10 års fødselsdag

Det er så nok lige undtagelsen der bekræfter reglen – til børnefødselsdag sys jeg bare man skal give barnet det lejetøj det ønsker sig.

Konfirmation

Her sys jeg en oplevelse er rigtig god, en anderledes én, f.eks. BungeeJump, Helicoptor-tur eller lign., alternativt penge, som er øremærket til dette. På den måde drukner gaven ikke i alle de andre mange gaver man får på denne store dag.

18 års fødselsdag

Her er personen blevet lidt ældre. Ovennævnte ting fra konfirmationen er stadig gode, men her sys jeg også weekend-ophold passer rigtig godt ind. Opholdet tilpasses så efter hvad personen godt kan lide, action, wellness eller lign.

30 års fødselsdag

Her kan man jo både være far, mor, kæreste, mand, kone, bror, søster, ven eller andet familienmedlem, så derfor er der rigtig mange muligheder. Forslagene oven for sys jeg stadig passer rigtig godt, jeg vil dog tilføje at man i denne alder godt kan forsøge at give en oplevelse hvor man også selv er med, så det er en oplevelse med én selv og personen – i denne alder er det også ofte at vi har rigtig travlt og derfor er kvalitetstid med en man holder af, guld værd – lad selvfølgelig aktivteten være noget som fødselaren elsker. Er du mand/kone/kæreste til fødselaren sys jeg faktisk en rejse er den bedste gave – for det er noget man husker og her får man virkelig nydt hinanden. Jeg gav f.eks. min kæreste en rundrejse i Sri Lanka i 30 års fødselsdagsgave forrige år, 2 uger som vi nok aldrig vil glemme.

Mandelgave

Det er jo noget af en mindre lejlighed end de andre store jeg er kommet med gaveidéer til, men jeg sys den er sjov og her kan man nemt gøre en “forskel” og spice det op. I stedet for en kedelig ting – så lad (igen) en oplevelse være mandelgaven i år, f.eks. en tur i biffen for én person, en cafetur for én person, eller lign. – sådanne ting, helt alene, er noget vi sjældent gør, men det er faktisk rigtig rart når man endelig gør det.

Bryllupsgave

Vi slutter med en af de rigtig rigtig store dage. Brylluppet. Og her er mit forslag faktisk bare at give penge, men penge som ER øremærket til en oplevelse – lav et lille kort og skriv “til en god middag på jeres 1 års bryllupsdag”, “til et weekendophold en mørk vintermåned når I sys det er hårdt” eller lign. Her er fokus kun på dem – og ikke dig, husk det.