Ferieanbefaling: Toscana (med cykel)

Regionen Toscana er som et maleri: Forestil dig udsigten til vinbjerge, cypresser langs vejene, olivenlunde og charmerende middelalderbyer.

Vil klart anbefale at opleve dette enestående landskab fra din cykel, og uanset om du er på cykelferie eller mere afslappende ferie med cykel, vil du straks føle dig godt tilpas i din nye frodige hjemegn.

Vi har i en del år valgt kurbyen Montecatini Terme som vor egen hjemby. Det skyldes den perfekte beliggenhed som udgangspunkt for de bedste cykelruter i Toscana. Det er sikker ikke et tilfælde, at Rolf Sørensen og andre kendte ryttere har slået sig ned her. Nyd den livlige, afslappede atmosfære, tag en dejlig spadseretur i den lune aften, drik en cappuccino på en af de mange cafeer, eller oplev en koncert i Termeområdet.

Mad og vin spiller en central rolle i Toscana, og du skal selvfølgelig prøve alt fra det lokale køkken! Du vil færdes blandt et utal af vinmarker, og det giver som regel lyst til at prøve det færdige produkt. Er du mere til mineral-vand, bliver du glædeligt overrasket.

Cykelferie

Terrænet passer til alle; her finder du kuperede områder og de bjerge og bakker du søger. Der er massere af lokale steder/shops der kan tilrettelægge en dejlig cykel uge for dig hvis du ønsker det. I få fald får du din egen cykelguide, der følger med på turene, og har forberedt ugens ture, hvis længde ofte ligger mellem 42 – 85 km.

Turene kan spændee vidt. Fra Montecarlos vinbjerge med betagende udsigt over vingårdene og landsbyerne, til middelalderbyen Llucas berømte bymur, der indbyder til en ca. 3 km cykeltur på toppen af muren. Vi tager også ofte turen til Vinci, som er Leonardo da Vincis fødeby. Besøg det interessante museum eller bese hans fødested. Andre ture går til Vellano, Masa og Collodi. Det er absolut muligt at cykle i disse områder, blot skal cyklen være udstyret med en god bjerggearing.

Til dage uden cyklen, er der utallige muligheder. Tag toget til Firenze , hvis kulturelle centrum bedst opleves til fods. Inden for en radius af 400 m finder du Piazza della Signoria, Uffizi Gallerierne og byens vartegn den gamle guldsmede bro Ponte Vecchio. Pisa nås på ca. 30 min. med tog. Her venter Det Skæve Tårn, som igen er åbent for besøgende. Klimaet i Toscana er godt. Forår og efterår er til sommertøj, med en let overtrækstrøje.

Priserne i Toscana er også rigtig fornuftige og prisen for turen dertil ligeså – især hvis du er ude i god tid. De første år vi tog afsted var vi ikke så gode til at spare op, så vi endte faktisk med et supplere feriepengene med et lille lån op til rejsen. Det var ikke det store, men det gjorde alligevel en forskel – også kunne vi også hurtigt få betalt det tilbage, som jeg synes er rigtig vigtigt! Mener vi endte med nogle små forbrugslån på 8000 kr., som så tog et lille år at betale tilbage, med ca. 1000 kr. om måneden – så en omvendt opsparing kan man kalde det. (-: ( hvor man selvfølgelig betaler lidt ekstra fordi man ikke selv kan spare op).