Er det muligt at læse gratis e-bøger?

Ønsker du at læse mere, men føler det er svært at få dig sat ned med en stor, tung, fysisk bog? Så kan e-bøger være din løsning. E-bøger kan du ofte have med på alle dine forskellige enheder som din telefon eller din computer. Det kan være en god hjælp at have en e-bog på telefon, hvis man samtidig prøver at skære lidt ned for den tid, man bruger på sociale medier. Lidt ligesom nikotintyggegummi kan hjælpe nogle rygere mod et rygestop, så kan en e-bog på telefon stille og roligt hjælpe dig ud af dit overforbrug af sociale medier ved at give dig en anden og mere spændende aktivitet at gå i gang med og tilmed også en lærerig, stimulerende og udviklende aktivitet, nemlig at læse.

Uanset hvad din årsag til at ville afprøve e-bøger og læsning på den måde er, så kan det være, du ville have lettere ved at tage springet med gratis e bøger. Heldigvis for dig, så er der flere måder at kunne læse gratis e-bøger på.

Gratis e-bøger der allerede kan findes på din mobil

Hvis du har en iPhone, har du faktisk allerede adgang til en app, hvor der kan findes en række klassikere og også en del andre mindre kendte værker af mere eller mindre ukendte forfattere, som du gratis kan hente til telefonen og læse. Appen hedder ganske nemt “Bøger” og ligger et sted på telefonen. Inde i appen kan du efterfølgende søge, efter de bøger, du gerne vil finde, og måske være heldig at finde dem. Nogle af de bøger, du kan finde som gratis e-bøger er The Great Gatsby af F. Scott Fitzgerald, A Tale of Two Cities af Charles Dickens og Thomas Hobbes’ Leviathan.

På Android telefoner findes en tilsvarende app, som du dog muligvis skal hente i Google Play Store, den hedder “Google Play Books”. Her burde du også kunne være heldig at finde nogle gode og gratis e-bøger.

Gratis e-bøger gennem prøveperioder

Hvis du gerne vil have et større udvalg af nye og gamle e-bøger på både dansk og engelsk, kan en bedre løsning for dig være at tegne en prøveperiode på en abonnementsbaseret app som Mofibo, Nextory, Chapter, eller BookBeat. Disse apps har alle et udvalg på over 100.000 lydbøger og e-bøger. En anden app, er Saxo Premium, hvor du har adgang til 60.000+ lyd- og e-bøger.

Alle disse udbydere tilbyder en mulighed for at prøve deres tjeneste gratis i 30 dage, hvilket giver dig mulighed for at se, om e-bøger er noget for dig. Skulle du have svært ved at komme i gang med e-bøgerne kunne du eventuelt prøve en lydbog i stedet.

Efter din prøveperiode er slut, kan du enten betale for abonnementet eller prøve en ny tjeneste, hvis du er blevet vild med e-bøgerne.

Skriv et svar