Du kan forbedre din sundhed via motion, søvn og kost

Har du planer om at forbedre din sundhed, så er der flere fronter, som du kan sætte ind på. Du kan i det hele taget forbedre din livsstil, hvis du selv gør en indsats for det.

Du er jo den nærmeste til at gøre det.

Du kan med fordel sætte ind på både motion, søvn og kost. Gør gerne en indsats på alle tre fronter. Gør det i dit eget tempo, så er der større chance for, at du kommer i mål med dine planer.

Sørg for at få motioneret hver dag

Hvis du ikke i løbet af din arbejdsdag får bevæget dig tilstrækkeligt, så må du sørge for at få indrettet dig, sådan at du får motioneret i løbet af dagen. Du bør under alle omstændigheder få rørt dig hver eneste dag. Mindst en gang om dagen bør du have høj puls, og du bør samlet set motionere omkring en times tid hver dag.

Det er jo sundt for dig at bevæge dig. Det er godt hele vejen rundt. Når du bevæger dig, styrker du muskler og led, og også de indre organer som hjerte og lunger har godt af at komme på arbejde.

Det er godt for din fordøjelse og for din BMI, at du får sat hele kroppen godt i gang hver dag.

Sørg for at få en god nattesøvn

Det sundhedsmæssige aspekt af den gode nattesøvn er tit en undervurderet faktor i forhold til dit almene velbefindende.

Det er væsentligt, at du sørger for at passe din regelmæssige søvn. Det vil sige, at du bør gå i seng og stå op på omtrent samme tidspunkt hver dag. Det giver det bedste søvnmønster.

Foretag dig noget roligt, lige inden sengetid, så falder du nemmest i søvn.

Kosten er også vigtig

Det tredje ben i din sundheds-pyramide er kosten. Det drejer sig selvfølgelig om, at du følger det mest gængse kostråd: Mindre fedt og sukker og mere grønt og groft.

Tænker du aktivt på det uden at overdrive, så er du godt på vej til at gøre det bedste for din krop, når det kommer til kosten.

Du kan faktisk påvirke din sundhed markant, hvis du er bevidst om, hvilken mad og drikke du indtager. Læs mere om dette tema her, hvor der er fokus på det sunde liv.

Den gode balance

Det vigtigste i arbejdet med at opnå det sunde liv ligger i balancen. Det handler nemlig lige præcis om at finde de rette doser af tiltag inden for både motion, søvn og kost.

Den gyldne middelvej er den bedste ved at gå ned ad, når du skal komponere din egen metode til at forbedre din sundhed på.

Læg ikke ud med at sætte barren for højt med det samme. Det er vigtigere, at du lægger stille og roligt fra kaj, når du rejser ud mod målet: Det sunde liv.

Så kan du altid senere dreje mere på nogle af håndtagene, når du er kommet videre. På den måde finder du dit eget niveau og din egen måde at gøre det på.