Derfor kan din hund godt lide at slikke på dig

De fleste hundeejere kan nikke genkendende til at deres firbenede ven slikker på dem. Nogle hunde gør dette mere end andre. Årsagen til det er at hunde er sociale dyr, der gerne vil vise deres hengivenhed overfor dig. Slikkeriet er derfor naturligt for hunde og dermed noget som de hele tiden gør. Hvalpe lærer i en tidlig alder at det er en god ting at slikke, fordi deres mor slikker på dem. Som hundeejer vil du opleve forskellige grader af slikkeri, hvilket kan komme til udtryk på flere måder. Dette kan f.eks. være i forbindelse med opmærksomhed, en måde at undersøge verden på samt en måde at lege på.

Få hunden til at stoppe med slikkeriet

Det er ikke alle hundeejere som er vilde med at hunden slikker på dem. Hunde er heldigvis lærenemme, så du kan på ingen tid lære din hund at den skal stoppe med det. Hvis du f.eks. gerne vil have at hunden stopper med at slikke på dig, så skal du begynde at ignorere den. Det bedste vil være at du går ind i et andet rum når den begynder at slikke. Dette kræver mange gentagelser, men på et tidspunkt vil hunden opfatte at den skal lade være med det. Det er individuelt hvor hurtigt en hund stopper med at slikke på dig, men uanset hvad kræver det tålmodighed fra din side. Læs mere om hvorfor her.

Du skal sætte grænserne

Som hundeejer er det dit ansvar at opdrage din hund, som du gerne vil have det. Det nytter ikke noget at du skælder hunden ud når den slikker på dig. Det er en naturlig adfærd fra hundens side, og du har selv tilladt den at slikke på dig. Husk at belønne din hund, når den ikke slikker på dig. På denne måde viser du din hund, at du sætter pris på at den ikke slikker på dig. Det er bedst at du ændrer din hunds vaner hurtigt, da det kan blive sværere at komme af med slikkeriet, hvis den har fået lov til at gøre det i lang tid. Opdrag din hund som du gerne vil have den er således, at du og din hund har det bedste forhold.